به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامرضا عادل، بعد از ظهر شنبه در نشستي خبري به مناسبت هفته وقف اظهار داشت: طرح هم اكنون تعطيل نيست و همه معتقدند بايد اجرا شود و شهرداري نيز به عنوان مجري كار هم اكنون مشغول كار است.
وي عنوان كرد: در طول چهار سالي كه از مطالعه و اجراي طرح مي گذرد، 22 پلاك تملك شده و با مجوز نهادهاي ذيربط به ويژه ميراث فرهنگي، بقيه امور در حال انجام است.
در طرح امامزاده جعفر (ع) هيچ كاري بدون مجوز ميراث فرهنگي انجام نشده است
عادل با تاكيد بر اينكه در محدوده امامزاده جعفر يزد هيچ كاري بدون مجوز ميراث فرهنگي انجام نشده است، بيان كرد: طرح مطالعاتي در كميسيون ماده پنج تاييد شده و در حال اجراست و طرح معماري اصلا هنوز ارائه نشده است كه بخواهد تاييد بشود يا نشود.
وي همچنين با اشاره به شايعاتي كه در مورد فروش قبر در اجراي اين طرح مطرح است، تاكيد كرد: بحث فروش قبر در طرح ساماندهي امامزاده جعفر (ع) اصلا مطرح نيست و اداره كل اوقاف نيز از اين موضوع فراري است.
طرح متوقف شود، هزينه هاي اجراي مجدد آن افزايش پيدا مي كند
عادل با اشاره به برخي از مشكلاتي كه در طول اجراي اين طرح به وجود آمد، تصريح كرد: تقاضاي ما از مسئولان امر به ويژه استاندار و مسئولان، تسريع در امر ساماندهي است زيرا اگر طرح زودتر اجرا نشود، هزينه هاي آن افزايش پيدا مي كند.
وي با تاكيد بر اينكه طرح اكنون تعطيل نيست، اظهار اميدواري كرد: همه مسئولان و مردم در اجراي اين طرح همراه باشند تا دوباره مشكلي در اجراي آن به وجود نيايد.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان يزد، همچنين در پاسخ به سئوال مهر در مورد نيازسنجي در حوزه وقف عنوان كرد: نيازسنجي به طور مفصل انجام شده اما در بسياري از موارد واقفان تاكيد دارند كه بر اساس نيت خود اقدام به وقف كنند.
بسياري از واقفان براي انجام وقف به اداره اوقاف مراجعه نمي كنند
عادل ادامه داد: در بسياري از مواقع نيز براي وقف به اداره اوقاف مراجعه نمي شود و تنها در مرحله ثبت به اين اداره مراجعه مي شود اما در برخي موارد نيز واقفان با مراجعه به اداره اوقاف از مسئولان و كارشناسان نظرسنجي مي كنند تا با وقف آنها گره اي از كار مردم باز شود.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگار ديگري در مورد عدم صدور مجوز اداره اوقاف براي ساخت برخي زمين هاي وقفي براي سالن ورزشي و ... افزود: در مورد زمين هاي وقفي بايد با توجه به نيت واقف اقدام به ساخت كنيم و اگر نيت واقف چيزي غير از زمين ورزشي و ... باشد، نمي توانيم مجوز صادر كنيم زيرا نه از نظر شرعي و نه از نظر قانوني چنين اجازه اي نداريم.
11 ميليارد تومان در حوزه عمراني بقاع متبركه يزد هزينه شد
مديركل اوقاف و امور خيريه استان يزد در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: امسال بيش از 11 ميليارد تومان در حوزه عمراني امامزادگان و بقاع متبركه استان يزد هزينه شده است.
عادل بيان كرد: 29 پروژه عمراني در حوزه امامزادهها و بقاع متبركه استان يزد اجرا شد كه اين پروژهها بالغ بر 11ميليارد تومان هزينه در بر داشته اند.
وي بيان كرد: اين هزينه از محل نذورات بقاع متبركه و يا كمك خيران استان يزد تامين شده است.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان يزد همچنين بيان كرد: در حوزه موقوفات نيز 12 پروژه از ابتداي امسال اجرايي شده كه اين پروژه ها نيز دو ميليارد تومان هزينه شده و هشت پروژه ديگر نيز در دست مطالعه است.
استقبال از حضور سرمايه گذاران در حوزه وقف
عادل ادامه داد: اداره كل اوقاف و امور خيريه استان يزد آمادگي دارد سرمايه گذاراني كه تمايل دارند در عرصه موقوفات فعاليت كنند،همراهي كنند زيرا در بسياري از نقاط شهر، زمين هاي موقوفه داريم كه اگر سرمايه گذار با توجه به نيت واقف در آن سرمايه گذاري كند، در پرتو وقف هم گره اي از كار مردم گشوده مي شود و هم سرمايه سرمايه گذار در مسير درست هزينه مي شود.
وي با بيان اينكه اغلب موقوفات استان يزد را املاك تشكيل ميدهند، عنوان كرد: عمده اين املاك نيازمند مرمت و بازسازي هستند و براي اينكه حق وقف ادا شود، در بسياري از موارد با مشكل مواجه هستيم.
راه اندازي بانك اطلاعات موقوفات در استان يزد
مديركل اوقاف و امور خيريه استان يزد در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به راه اندازي بانك اطلاعات موقوفات استان يزد اظهار داشت: براي اينكه موقوفه اي در اين بانك اطلاعاتي بدون اشتباه ثبت شود، نياز به تاييد ناظران دارد كه هر موقوفه براي ثبت در اين سامانه در شش مرحله مورد تاييد قرار مي گيرد.
عادل عنوان كرد: اكنون اطلاعات هزار و 309 مورد از موقوفات استان يزد وارد اين سامانه شده و اميدواريم تا پايان سال بتوانيم كل موقوفات استان يزد كه شامل 11 هزار مورد است را در اين سامانه به ثبت برسانيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به برنامه هاي هفته وقف اظهار داشت: هفته وقف از 28 صفر هر سال كه امسال با 10 دي ماه مصادف شده است، آغاز مي شود كه در استان يزد با توجه به نقش بسيار موثر رسانه ها در حوزه وقف، برنامه ها با اولويت رسانه ها برگزار مي شود.
همايش وقف و رسانه در يزد برگزار مي شود
عادل عنوان كرد: بر همين اساس فردا، هشتم دي ماه، دومين همايش وقف و رسانه در سالن اجتماعات امامزاده جعفر (ع) يزد برگزار و در اين مراسم از رسانه هاي برتر در حوزه وقف تجليل ميشود.
وي، افتتاح نمايشگاه اوقاف، محفل انس با قرآن، غبارروبي و عطرافشاني امامزاده ها، همايش همه واقف باشيم و نشست تخصصي انديشمندان، فضلا و صاحبنظران حوزه وقف را نيز از ديگر برنامه هاي همه وقف در استان يزد اعلام كرد.
ادارات يزد اجاره هاي اوقاف را پرداخت مي كنند، مشكل اصلي پذيره است
مديركل اوقاف و امور خيريه استان يزد در بخش ديگري از اين نشست در مورد بدهي ادارات استان يزد كه در زمين هاي موقوفه مستقر هستند، عنوان كرد: در مورد ادارات دو مسئله مطرح است، يكي بحث پذيره و ديگري اجاره هاست.
وي عنوان كرد: پذيره در واقع قيمت زمين وقفي است كه بايد به عنوان سرمايه گذاري به اوقاف به عنوان متولي اين اراضي پرداخت شود تا از محل آن اراضي ديگري خريداري شود كه اين بخش هنوز به نتيجه نرسيده و تقريبا هيچكدام از ادارات در قسمت پذيره وارد عمل نشده اند.
عادل ادامه داد: اما در زمينه اجاره ها، پرداخت ها گرچه گاهي دير اما انجام مي شود پس دغدغه اصلي ما در مورد ادارات مستقر در زمين هاي موقوفي، پذيره است.
ثبت 20 وقف جديد از ابتداي سال جاري در يزد/ نقش تاثيرگذار بانوان در حوزه وقف
وي همچنين از ثبت 20 وقف جديد از ابتداي سال جاري تاكنون خبر داد و اظهار داشت: تعداد زيادي از اين وقف ها توسط بانوان استان يزد انجام شده است.
عادل نقش بانوان را در انجام وقف بسيار تاثيرگذار دانست و يادآور شد: به همين مناسبت نيز همايشي با حضور بانوان در حوزه وقف و در هفته وقف برگزار مي شود.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان يزد در اين نشست همچنين به تشريح برنامه هاي فرهنگي، مسابقات قرآني، تواشيح و ... پرداخت.
از 28 صفر هر سال به مدت يك هفته، هفته وقف تعيين و نامگذاري شده كه امسال هفته وقف مصادف با 10 ديماه است.
نظر شما